Skip to main content
Wij organiseren

BIJEENKOMSTEN

Maandelijks organiseren wij events, trainingen en workshops voor onze leden. Verkoopverhalen zijn hier verboden. Wij delen oprechte eindgebruikerservaringen en informeren je over de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Geregeld nemen we een kijkje in de keuken bij een van onze leden om te zien hoe zij de gebouwautomatisering geregeld hebben. Leden bepalen de inhoud en worden ondersteund door de Raad van Advies. Daarnaast organiseren we eens in de twee jaar de beurs Smart Buildings.

Meer over de organisatie

AL ONZE TRAININGEN EN EVENTS IN ÉÉN OVERZICHT

18-06-2024

Kennissessie regie & compliance in vastgoedbeheer

Hoe zorg je dat je compliant wordt en ook blijft? Om antwoord te geven op deze vraag organiseren wij speciaal voor gebouwbeheerders, vastgoedmanagers en adviseurs een kennissessie met diverse vakdocenten over “regie & compliance in vastgoedbeheer”.

26-09-2024

i-Training wet- & regelgeving bestaande gebouwen en installaties

Om het halfjaar organiseert Building G100 een training over de wet- & regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties. Hierin krijg je alle relevante en actuele wijzigingen te horen over de wet- & regelgeving voor bestaand vastgoed. Met in het bijzonder de wijzigingen van het laatste half jaar. De eerstvolgende training vindt plaats op 26 september in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

09-10-2024

BACnet Pro Training

Als vervolg op de theoretische basis training, heeft Building G100 een praktische BACnet Training voor Professionals ontwikkelt. De nadruk van deze training ligt op de updates van BACnet en praktijkopdrachten uitgevoerd met diverse fabricaten regelapparatuur.

17-10-2024

Databeheer in gebouwen bij Erasmus MC Rotterdam

We stellen de mooiste rapportages samen, maar hoe krijgen we de onderhoudstechnici zover dat er meer gestuurd en gekeken gaat worden naar de prestatie van een installatie en of we op het juiste moment onderhoud doen? En dan zonder te denken aan allerlei software applicaties, maar puur naar welke methodiek handhaven we en hoe krijgen we dat over de bühne naar de onderhoudstechnici en hoe kunnen we ze enthousiasmeren? Op 17 oktober organiseert Building G100 dit event bij het Erasmus MC.

21-11-2024

10 jarig jubileum event Building G100

Dit jaar bestaat Building G100 alweer 10 jaar. Dat gaan we vieren op donderdag 21 november bij AFAS in Leusden. Naast een aantal top-sprekers blikken we even terug op de afgelopen jaren en kijken we zeker ook uit naar de toekomst. Als lid van Building G100 mag je dit event niet missen. Zet het alvast in jouw agenda.

05-06-2024

Energietransitie voor jouw organisatie

Op 5 juni was Building G100 kennispartner op het event “Energietransitie voor jouw organisatie”. Op een inspirerende locatie (Omnia – WUR) lieten tientallen leden zich informeren over dit onderwerp. Op het programma stonden sprekers uit de praktijk die hun verhaal met vakgenoten deelde om andere organisaties te inspireren over hoe zij de energietransitie aanpakken.

30-05-2024

BACnet Basis Training

In één dag leer je de basis functionaliteiten van BACnet en krijg je inzicht in hoe BACnet samenwerkt met andere protocollen (KNX en LON). Deze theoretische training vond op 30 mei plaats.

11-04-2024

i-Training wet- & regelgeving 2024

Om het halfjaar organiseren wij een interactieve training  (i-Training) over de wet- & regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties. Hierin krijg je alle relevante en actuele wijzigingen te horen over de wet- & regelgeving voor bestaand vastgoed. Met in het bijzonder de wijzigingen van het laatste half jaar.

15-03-2024

Bedrijfsbezoek ASML – Het eerlijke verhaal over Smart Buildings

Op 15 maart 2024 bracht de Building G100 een bezoek aan ASML. Hier kregen wij het eerlijke verhaal te horen over hun Smart Buildings. Daarnaast brachten we een bezoek aan het experience center, de technische ruimtes boven de cleanroom en hun Smart Grid. Van de ruim 100 aanwezigen hebben wij alleen maar complimenten ontvangen. Het was een event om niet te vergeten.

01-02-2024

Workshop Energiemanagement

Op 1 februari 2024 organiseerde Building G100 haar zelf-ontwikkelde workshop energiemanagement. De workshop was gericht op facilitair/technisch managers met een focus op techniek en die energiemanagement in hun pakket hebben.

05-10-2023

Smart Buildings 2023

Smart Buildings wordt georganiseerd door Building G100 en is hét event over gebouwautomatisering voor en door eindgebruikers. Fabrikanten, leveranciers, installateurs en system-integrators tonen hier hun innovaties op het gebied van Smart Buildings. Het thema in 2023 was “Energietransitie”.

28-06-2023

Training Besluit bouwwerken leefomgeving

De training gaat over de regelgeving die gaat gelden voor bestaande bouw, en over het rechtens verkregen niveau bij verbouw op het gebied van veiligheid, gezondheid, duurzaamheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid en installaties. In één middag wordt de opzet en de interpretatie aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd.

08-06-2023

Workshop Succesvol Presenteren

Vaak is het nodig om anderen te overtuigen van jouw visie, voorstellen of andere onderwerpen. Een effectieve manier is dan het geven van een succesvolle presentatie. In deze workshop leer je om een indrukwekkende presentatie te geven aan jouw doelgroep.

30-05-2023

BACnet Basis Training

In één dag leer je de basis functionaliteiten van BACnet en krijg je inzicht in hoe BACnet samenwerkt met andere protocollen (KNX en LON). Building G100 heeft ook nog een praktische BACnet training voor prossionals ontwikkeld. Deze vond plaats in oktober.

08-03-2023 & 22-03-2023

Workshop Opstellen PvE & leveranciersselectie

Leer in twee dagen om tot een gedegen Programma van Eisen (PvE) te komen en de juiste leveranciers te selecteren voor gebouw gebonden voorzieningen tijdens deze unieke workshop van de Building G100.

01-03-2023

i-Training wet- & regelgeving 2023

Onze jaarlijkse interactieve training over de nieuwe wet- en regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties. Het nieuwe zakboekboek “Wet- & regelgeving bestaande gebouwen en installaties 2023” is inbegrepen bij deze training. Deze i-Training vond plaats op 1 maart 2023 in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

24-11-2022

Workshop Energiemanagement

Op 24 november 2022 organiseerde Building G100 haar zelf-ontwikkelde workshop energiemanagement. De workshop was gericht op facilitair/technisch managers met een focus op techniek en die energiemanagement in hun pakket hebben.

08-11-2022

Optimaliseren van je MJOP – Bibliotheek Rotterdam

Op 8 november organiseerde Building G100 het event “Optimaliseren van je MJOP”. Hetzelfde programma hadden we ook 19 oktober gegeven bij Achmea in Zeist, zodat leden konden kiezen. Ruim 70 leden kregen tips over hoe ze hun MJOP beter konden maken. We hebben alleen maar positieve reacties mogen ontvangen en hierop komt zeker een vervolg.

19-10-2022

Optimaliseren van je MJOP – Achmea Zeist

Op 19 oktober organiseerde Building G100 het event “Optimaliseren van je MJOP”. We hebben alleen maar complimenten mogen ontvangen over deze dag. Met een 100% opkomst kijken we terug op een geslaagde dag. Het programma zat vol tips en praktijkcases om jouw MJOP beter te maken; wat is het en waarom doe je het, welke tools zijn er en wat zijn de beïnvloedingssferen.

29-09-2022

Smart Lighting

Samen met NSVV organiseerde Building G100 het event Smart Lighting. In één middag kreeg je alles te horen over de toekomst van verlichting in gebouwen. Een bordenvol programma vol met interessante sprekers. We organiseerde dit event in hét nieuwe Paris Proof gebouw van Nederland; EDGE Amsterdam West.

08-06-2022

Bezoek aan NorthC Datacenters Aalsmeer

Op 8 juni brachten 25 leden een bezoek aan NorthC Datacenters in Aalsmeer. Hier kregen we alles te horen over de technische installaties binnen dit gebouw, met de uitgebreide energievoorzieningen. Dit events was uitsluitend toegankelijk voor leden.

17-02-2022

De kracht van verbinden met Erik Scherder

Op 17 februari gaf niemand minder dan Erik Scherder een webinar waarin hij alles vertelde over wat verbinding en positiviteit doet met onze hersenen en waarom het zo belangrijk is. Het was een inspirerende sessie waar je ontdekte hoe jij nog beter kunt verbinden.

07-10-2021

Smart Buildings 2021

De vakbeurs voor gebouwautomatisering & -managementsystemen waar leveranciers, installateurs en system-integrators hun innovaties tonen op Smart Buildings in De Woonindustrie te Nieuwegein.

24-08-2021

De technische installaties van Markthal Rotterdam

Wie kent het niet? De indrukwekkende Markthal in Rotterdam. Een lust voor het oog en zeker ook voor de maag. Maar achter dit fantastisch gebouw zit enorm veel techniek. En daar zijn wij in geïnteresseerd. Op 24 augustus 2021 bracht de Building G100 een bezoek aan de Markthal Rotterdam.

24-06-2021

Energietransitie bij Artis

De energietransitie is een onderwerp dat veel van onze leden bezighoudt. Hoe pak je dit aan? Dierentuin Artis is goed op weg om helemaal energieneutraal te worden. Daarom organiseerde wij op 24 juni 2021 een event bij Artis over de “energietransitie” (FastLane).

21-04-2021

I-Training Wet- & Regelgeving bestaande gebouwen en installaties

Onze jaarlijkse interactieve training over de nieuwe wet- en regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties.

03-03-2021

Webinar – IoT 2.0 als ondersteuning van gebouwbeheer

IoT, Data Analyse en ICT-veiligheid vereisen een nieuwe kijk op de opbouw (architectuur) van het GBS. Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe werkt dit voor kleine-, middelgrote- en grote gebouw beheersystemen? Hoe kun je dashboards gebruiken voor slimmer gebouwbeheer? Hoe KPI’s te gebruiken in meting van de prestaties?

30-11-2020

Webinar – Ventilatie in gebouwen ten tijde van COVID-19

Op 30 november organiseerde de Building G100, CREME Nederland en TVVL  een webinar met bijna 400 toehoorders over de ventilatie in gebouwen ten tijden van COVID-19. Bekijk hier de opname van deel 1, deel 2, deel 3 & deel 4.

03-10-2019

Building G100 Event

Eens in de twee jaar organiseren we Building G100 Event; hét event (beurs) over gebouwautomatisering &-managementsystemen voor en door eindgebruikers. Onze leden bepalen het concept en de thema’s. Aanbieders (leveranciers, fabrikanten, installateurs, system-integrators en adviseurs) tonen hier hun innovaties en geven lezingen over het thema.

 02-04-2019

Nationaal Militair Museum Soest

Het aanbestedingstraject (DBFMO) van het Nationaal Militair Museum is uniek. Heijmans is voor 25 jaar verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud aan het museum. De opdrachtgever (RVB) is verantwoordelijk voor de collectie en Heijmans voor het gebouw. In april kregen we een rondleiding en de inzicht in het DBFMO contract.

 29-01-2019

Rondleiding hypermodern datacenter Amsterdam

Over een aantal jaar zijn datacenters verantwoordelijk voor 20% van de totale energievoorziening. In een persoonlijke rondleiding kregen we inzicht in een fascinerende wereld vol met techniek. Denk hierbij aan de energievoorziening, security en natuurlijk de technische (klimaat)installaties. En alles wordt aangestuurd vanuit het GBS dat centraal staat.

 19-11-2018

Wet- en regelgeving van technische installaties

Op 19 november organiseerde de Building G100 samen met Sertum het event “Maatregelen voor technische installaties om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving”. Er waren ruim 100 leden aanwezig bij ASR in Utrecht.

 05-10-2018

Rondleiding Schiphol en LVNL

Een dag om nooit te vergeten. Wanneer kom je daar nou? Achter de schermen en in de keuken kijken bij de technische installaties van Schiphol, KLM en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).